Confidenţialitate

Liviu Dragnea: Nu există indicii despre o criză economică. PSD nu vrea să preia controlul asupra BNR

La finalul întâlnirii dintre premier şi conducerea Băncii Naţionale, pe care a găzduit-o în biroul său de şef al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a susţinut că actuala Putere nu doreşte schimbarea şefilor BNR.

“Contrar celor spuse în spaţiul public de unii cu funcţii foarte înalte, nu există nici o intenţie a PSD de a prelua controlul asupra BNR”, le-a spus jurnaliştilor liderul social-democrat.

“L-am susţinut întotdeauna pe [guvernatorul – n.r] Mugur Isărescu”, a completat Liviu Dragnea.

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că “BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD şi că trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României”.

Liviu Dragnea consideră că relaţia dintre Guvern şi Banca Naţională nu are nevoie de medierea şefului statului.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că întrevederea cu premierul Viorica Dăncilă, guvernatorul Mugur Isărescu şi viceguvernatorul Florin Georgescu a prilejuit “o discuţie destul de serioasă despre situaţia macro-economică”.

Liviu Dragnea a adăugat că principalele cauze pentru creşterea inflaţiei sunt factori “exogeni”, care nu se află sub controlul executivului sau al BNR, invocând majorarea tarifelor la gaze, energie şi petrolul, ceea ce a avut “o contribuţie masivă” la recentele scumpiri.

Potrivit lui, nu există indicii că România ar fi într-un prag de criză sau că există argumente petru a se vorbi despre instabilitate.

Guvernul şi BNR au convenit organizarea, pe viitor, a unor întâlniri constante între cele două instituţii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.