Confidenţialitate

Liviu Dragnea: “Ministrul de finanțe a fost mai moale decât trebuia. Nu se pune problema unei remanieri”

Bugetul de stat pe 2017: liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat pe ministrul de finanțe și pe premierul Sorin Grindeanu. Cei doi i-au reproșat lui Viorel Ștefan că nu ar fi respectat măsurile din programul de guvernare al formațiunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Fiind la prima confruntare a lui cu ministerele, a fost mai moale decât trebuie să fie un ministru de finanțe. Nu se ia în calcul o remaniere a ministrului de finanțe. E de bună credință. A fost mai moale decât trebuia, dar s-a depășit momentul.”

Liviu Dragnea a anunțat că multe instituții – inclusiv SRI – vor avea bugete mai mici decît anul trecut:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“O parte din miniștrii nu au fost foarte atenți și nu au înțeles foarte bine că programul de guvernare, care a fost aprobat prin vot trebuie să fie pus în practică 100%. Din greșeală, din neatenție, probabil, au încercat să pună alte priorități care nu se regăsesc în programul de guvernare. O parte din instituții aveau bugete mai mari decât le este necesar în acest an. Sunt patru excepții – Înalta Curte, Ministerul Public și CSM-ul – care au bugete mai mari generate de niște drepturi salariale câștigate, care trebuie finanțate obligatoriu. Și AEP-ul (AUtoritatea Electorală Permanentă) care același buget. În rest – toate instituțiile, în frunte cu Camera Deputaților, au bugete mai mici. Și SRI-ul, pentru că se poate funcționa.”