Liviu Dragnea: Mă consider o persoană foarte cinstită, condamnată pe marginea unui dosar politic. Nu am furat nimic

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit cu precizări, luni, la Parlament, despre contestația la condamnarea definitivă primită în dosarul Referendumul.

Liderul PSD a spus că se consideră o persoană „foarte cinstită” care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic, iniţiat de un procuror ”care şi-a uzurpat calităţile oficiale”.

Întrebat dacă se consideră un om cinstit, în condiţiile în care oamenii care au ieşit în stradă au spus că îşi doresc ca în fruntea instituţiilor să fie oameni cinstiţi, Liviu Dragnea a declarat că este o persoană „foarte cinstită”.

„Mă consider o persoană foarte cinstită, o persoană care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic iniţiat de un procuror care şi-a uzurpat calităţile oficiale şi care la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotărârea care să îi spună de ce a fost condamnat. Dacă vi se pare normal ca după zece luni un om în România să nu ştie pentru ce a fost condamnat pe de o parte, pe de altă parte o hotărâre incompletă la care lipseşte expunerea şi motivarea, Codul de procedură penală spune practic că acea hotărâre nu există. Drept pentru care am şi făcut această contestaţie la executare”, a răspuns Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că el nu a furat nimic.

„Şi ca să închei, eu nu am furat nimic, doamnă. Eu am fost trimis în judecată, aduceţi-vă aminte, acelaşi scandal şi aceiaşi presiune şi manipulare îngrozitoare din 2012 când se spunea că eu am furat 2 milioane de voturi. Şi acum le caută. O să văd dacă le găsesc pe undeva, în condiţiile în care am fost trimis în judecată pentru ceva şi am fost condamnat pentru altceva. În primă instanţă. În a doua instanţă nu am reuşit să aflu de ce”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie la executare în dosarul Referendumului. Instanţa a stabilit primul termen pentru data de 15 februarie.

În dosarul Referendumul, presedintele PSD a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea spune că motivarea trebuia să fie dată în 30 de zile şi, deşi au trecut aproape 10 luni, nu a primit-o.

Preşedintele PSD a acuzat faptul că fosta preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul său, deşi legea prevede că avea obligaţia să îşi încheie toate motivările.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS