EXCLUSIV Liviu Dragnea la Interviurile Europa FM: Votul prin corespondență poate fi introdus și în România, dacă funcționează bine

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, susține că sistemul votului prin corespondență, care ar urma să fie adoptat în această toamnă pentru românii din diaspora, ar putea fi introdus și în România, dacă acesta va funcționa bine și se va putea asigura securitatea acestuia.

“Noi trebuie să vedem la acest proiect de lege care este siguranţa pe care o poate asigura acest sistem. Trebuie să avem garanţia că aceste milioane de români care se vor înregistra, că acele plicuri nu sunt cumpărate de alţii. Să ştiţi că sunt ţări care au adoptat acest sistem şi au renunţat la el”, a spus Dragnea la Interviurile Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit liderului PSD, cel mai important lucru al sistemului privind votul prin corespondenţă este asigurarea securităţii. Astfel, dacă sistemul este bun, poate fi extins.

“Haideţi s-o facem pentru diaspora să vedem cum funcţionează şi, dacă funcţionează bine, nu ne opreşte nimeni să introducem acest sistem şi în România”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea la Interviurile Europa FM – Vezi interviul VIDEO integral

Comisia de cod electoral va discuta săptămâna viitoare proiectul legii votului prin corespondență. Preşedintele comisiei Mihai Voicu speră ca, în două săptămâni, acest proiect să intre în dezbaterea Senatului.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Mai mulți lideri politici au susținut în ultima vreme că proiectul votului prin corespondenţă este o prioritate în această sesiune și speră să fie adoptat până în noiembrie astfel încât legea să fie valabilă la alegerile de anul viitor.

Foto: Ștefan Lungociu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS