Liviu Dragnea, la Cotroceni, unde recent a promis că nu mai calcă: „Viața bate filmul!”

La Palatul Cotroceni sunt în desfășurare consultările pentru desemnarea unui premier cu puteri depline. Primii au intrat la discuții social-democrații & liderii ALDE, de la ora 12.00. Delegația a fost condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liderii PSD au prezentat o listă de semnături care ar atesta că dețin, alături de ALDE, majoritatea în Parlament – deci pot susține și vota fără emoții un guvern condus de Viorica Dăncilă. Mai mult, spune liderul PSD, Liviu Dragnea, majoritatea are acceptul de principiu al UDMR, care nu a luat o decizie oficială:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi la Palatul Cotroceni, că totul este pregătit pentru a fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, dacă propunerea social-democraţilor de numire a Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier va fi acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a evitat să vorbească despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis, câtă vreme șeful statului nu și-a anunțat încă decizia de a o desemna sau nu pe Viorica Dăncilă. Anunțul oficial se va face astăzi, cel mai târziu mâine.

Liviu Dragnea a explicat cum de s-a prezentat la Palatul Cotroceni, deși a promis că nu va mai face acest lucru câtă vreme președinte va fi Klaus Iohannis:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Liberalii – anticipate sau formarea unui guvern fără PSD

După social democrați & liderii ALDE, au intrat la consultări cu șeful statului. Liberalii i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis organizarea de alegeri anticipate. O a doua opțiune propusă de liberali: formarea unei majorități guvernamentale care să nu includă PSD.

La ieșirea de la consultarile cu șeful statului, președintele PNL Ludovic Orban a spus că liberalii nu vor participa la nicio formulă de guvernare alături de PSD și nici nu vor vota în Parlament un guvern PSD:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Știre în curs de actualizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS