Liviu Dragnea: Înregistrările cu Adrian Țuțuianu au supărat mai mulți colegi din partid

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că mai bine de două treimi dintre membrii Comitetului Executiv Naţional au votat pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu.

Liderul social-democraţilor a spus că cei care au luat o astfel de decizie au fost supăraţi de conţinutul înregistrărilor cu Ţuţuianu apărute în presă, respectiv pentru faptul că Marian Neacşu nu şi-a mai îndeplinit rolul de secretar general al PSD.

Liderul PSD a explicat într-o conferinţă de presă că după ultima şedinţă a Comitetului Executiv, când s-a votat să nu fie susţinută scrisoarea unor lideri ai PSD împotriva conducerii partidului, a fost luată o decizie ca toată lumea să activeze în sprijinul Guvernului şi al programului de guvernare, notează Agerpres.

„Şi aceste lucruri au fost propuse atunci chiar de către cei care au semnat acea scrisoare sau au susţinut-o. S-a convenit propunerea mea – eu atunci nefiind de acord cu niciun fel de măsură, cum nu sunt nici acum – ca toată lumea să se ocupe de ceea ce trebuia să facă un partid, şi anume să funcţioneze, să fie unit, şi să-şi sprijine guvernul care pune în practică un program de guvernare. Din păcate, ulterior au apărut unele înregistrări de la nişte şedinţe pe care le-a condus domnul Adrian Ţuţuianu şi am spus: ‘condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra şedinţele interne de partid, ale oricărui partid’, dar acele afirmaţii ale domnului Ţuţuianu au supărat cea mai mare parte dintre membrii de partid”, a declarat Dragnea după şedinţa CExN al PSD.

Liviu Dragnea a menţionat că duminică a discutat mai multe ore cu majoritatea liderilor şi viceliderilor de organizaţii „şi toţi au fost foarte supăraţi că după acel CExN o parte dintre colegi au continuat să acţioneze împotriva partidului”.

„Am auzit că vor contesta această decizie. Este un drept pe care îl au, este firesc să o facă. În schimb, sper ca toţi ceilalţi colegi să înţeleagă că obiectivele noastre rămân aceleaşi şi că nu mai trebuie să furnizăm subiecte de dezbatere publică care nu au legătură cu programul de guvernare sau cu ceea îşi doresc într-adevăr românii”, a mai spus liderul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS