Liviu Dragnea: Guvernul nu are de gând să demisioneze. Vom propune o dezbatere privind modificarea Codurilor Penale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această dimineață, după ședința parlamentarilor PSD, la care a participat și premierul Sorin Grindeanu, că grupurile parlamentare PSD susțin actualul Guvern , care nu are de gând să demisioneze ca urmare a protestelor din ultima săptămână.

În ce privește o posibilă demisie sau demitere a ministrului Justiției, Liviu Dragnea a spus că după ce pică Moțiunea de cenzură, anunțată de PNL, premierul și Florin Iordache vor avea o discuție.

„Dacă s-a greșit undeva, s-a greșit la comunicare. Comunicare care trebuia să se întâmple imediat după acea ordonanță. A fost o greșeală, care a fost reparată prin abrogarea ordonanței. Însă, cât continuă această stare conflictuală, România are de pierdut.”

Fac apel la calm” – a mai spus Liviu Dragnea.

„Oricum” – a adăugat el – „pe marginea acestor coduri penale trebuie să înceapă o dezbatere serioasă, nu neapărat în parlament, o dezbatere la care să participe Academia Română, asociații juridice, chiar și experți străini, asociațiile judecătorilor, magistraților, avocaților. O analiză serioasă, nu cu țipete. E necesară o dezbatere, pentru că sunt multe articole în Codurile penal, declarate neconstituționale.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS