Liviu Dragnea este anchetat de procurorii brazilieni, potrivit RISE PROJECT

Șeful PSD ar fi vizat – potrivit RISE PROJECT – într-un dosar care vizează spălarea de bani prin interpuși, informație ce ar fi confirmată pentru Rise Project de procurorul federal din Brazilia.

Jurnaliștii de la Rise Project împreună cu cei ai publicației braziliene Folha de Sao Paolo au stat de vorbă cu procurorul federal Carlos Wagner Barbosa Guimarães pentru a clarifica în ce constă ancheta în care este implicat și numele liderului PSD.

Potrivit procurorului federal, atât Liviu Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș – fost coleg de facultate al liderului PSD și fost acționar la TelDrum SA – sunt suspecți într-un caz de spălare de bani.

La cererea procurorilor din România, anchetatorii brazilieni încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit interpuși – așa-numitele “portocale” – ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia.

Este vorba de case și terenuri pe plaja din Cumbuco, pe malul Oceanului Atlantic, la 30 de kilometri de Fortaleza.

Dacă Mugurel Gheorghiaș este suspectat că ar fi interpusul lui Liviu Dragnea, procurorii anchetează și o a doua „portocală” – un localnic, fost taximetrist, care s-a îmbogățit în urma afacerilor cu românii.

Este cel care a semnat toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș.

“Știm că banii au venit din România”, spune procurorul federal citat de Rise Project. Oficialul arată de asemenea că Liviu Dragnea a contractat deja avocați din Fortaleza care îl reprezintă în această anchetă.

Apărătorii săi au declarat că liderul PSD nu este implicat în afaceri de corupție nici în România, nici în Brazilia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS