Liviu Dragnea: Discuția despre suspendarea președintelui Iohannis continuă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că discuţia despre suspendarea şefului statului Klaus Iohannis va continua în partid şi în coaliţie.

Liderul PSD a spus că a primit prin telefon vestea revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând însă că întârzierea acestei decizii nu este singurul motiv care ar duce la suspendarea preşedintelui.

„Vestea revocării am primit-o pe telefon. (…) Preşedintele Iohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile. Şi nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituţiei, ci a făcut-o din cauza unor presiuni generate de calcule personale probabil, dar discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituţiei, ci de un complex de abateri constituţionale ale preşedintelui. Numai un exemplu – faptul că a făcut un obicei în a bloca şi întârzia aproape orice lege a Parlamentului şi aproape orice iniţiativă a Guvernului dacă este interpus şi dumnealui pe circuit. Discuţia despre suspendare va continua în partid şi vom discuta şi în coaliţie”, a declarat preşedintele PSD.

Referindu-se la decizia preşedintelui Iohannis de revocare din funcţie a şefei DNA, liderul PSD a susţinut că, ”dacă era un demers sincer, şeful statului nu îl ţinea 30 de zile pe agenda publică”, notează Agerpres.

Este o discuţie foarte serioasă, pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat, pentru că este un demers foarte serios, adică nu e un demers în joacă, dar, din păcate, preşedintele arată demult că nu respectă Constituţia, nu îşi mai respectă atribuţiile, nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, un preşedinte fără interese partinice, un preşedinte care să fie mediator între puterile statului şi asta duce la foarte multe blocaje – ameninţări ale premierului şi multe alte gesturi şi acţiuni ale preşedintelui. Eu cred că decizia (în cazul Kovesi – n.r.) a fost luată pentru că, dacă voia să ia această decizie de la început, nu îl oprea nimeni, probabil că nici copiii de grădiniţă nu au crezut că are nevoie de 30 de zile ca să citească decizia Curţii – nici nu trebuie să citeşti toată motivarea. Deci, dacă ar fi fost un demers sincer, o făcea de la început, nu ţinea 30 de zile acest subiect pe agenda publică. Şi, repet, fiind în încălcarea Constituţiei, din secunda a doua, de când s-a publicat decizia CCR în Monitorul Oficial. Adică şi un îndemn la nerespectarea deciziilor CCR. Mergând pe logica elementară, probabil că au intervenit alte presiuni de natură personală, calcule personale. Nu am de unde să ştiu. Dar, din moment ce n-a făcut atunci când era firesc să o facă, şi putea să o critice, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”, a detaliat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS