Liviu Dragnea, despre Codul Fiscal: Avem o singură problemă, situaţia angajaţilor din IT

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat duminică, în legătură cu modificările la Codul Fiscal, că există o singură problemă, pe care însă Guvernul o va rezolva, cea a angajaţilor din IT.

Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către Guvern, cei care lucrează în IT. Dar sunt mai multe variante, pe care colegii din Guvern le vor propune”, a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că cei care lucrează în IT aveau impozit pe venit zero, care va rămâne aşa, dar că „salariile oricum nu le scad, ci se pune problema dacă firma cheltuieşte mai mult”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii și experții au avertizat de mai multă vreme că dacă de la 1 ianuarie angajatorii nu măresc salariile brute, atunci salariile nete vor fi mai mici, din cauza mutării contribuțiilor sociale la angajat.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de neconstituţionalitate privind Codul Fiscal, el a susţinut că s-a lucrat foarte mult la proiectul de modificare, împreună cu specialişti.

„Nu văd de ce ar putea fi neconstituţional. Companie dupa companie anunţă că nu vor scădea salariile”, a argumentat preşedintele PSD.

Noua lege ar urma să aducă de la 1 ianuarie 2018 un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri -, iar pentru angajați o altă schemă a contribuțiilor la fondurile de sănătate și de pensii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS