Liviu Dragnea cere Fiscului socoteală în legătură cu datoriile familiei Iohannis la stat

Președintele PSD l-a chestionat public pe Eugen Teodorovici în legătură cu demersurile ANAF pentru a recupera chiria luată de Klaus Iohannis pe o proprietate din centrul Sibiului pe care a pierdut-o, între timp, în instanță.

„Îl întreb şi acum pe dl Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi onor Ministerul Finanţelor, condus de dl Teodorovici, au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl preşedinte Iohannis. Îi întreb acum dacă au de gând, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală dacă au atât de mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie. Îi întreb şi eu, nu vreau să îi întreb la telefon, îi întreb public pentru că este o întrebare pusă de multe ori în studiourile de televiziune, o întrebare legitimă, la care văd că nu răspunde nimeni. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Să îi plătească. Toţi să îi plătească (banii la stat – n.r.). Domnul Mişa ar trebui să se ocupe să ia banii de la toţi, începând cu Iohannis”, a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă decizia ar trebui să se aplice şi celor condamnaţi, care au prejudiciat statul, Dragnea a spus: „Decizie definitivă? De ce nu?”.

Liviu Dragnea susține că ar fi vorba chiar de un caz penal, care ar fi acoperit de procurorii DNA.

„E făcută şi plângerea penală împotriva dlui Ioahnnis şi nu numai, bineînţeles o minge de ping-pong între DNA, Parchetul de la Sibiu, adusă înapoi la DNA, pentru că le e frică. Acolo discutam de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care nu se dau înapoi la statul român. Ca să vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretări, sunt fapte dovedite de documente”, a declarat Dragnea, joi, la Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imediat, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat într-o intervenție la Antena 3 că tocmai a cerut Fiscului un raport despre ce a făcut pentru recuperarea acestor bani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS