Liviu Dragnea: Avertizez marile companii să nu mai șantajeze statul

În contextul agitației stârnite de anunțata taxă pe “lăcomie”, preşedintele PSD a avertizat, joi, companiile mari să nu mai şantajeze statul, subliniind că “statul român nu este un sat fără câini” şi nici “la cheremul vreunei companii”.

“Am văzut, am citit, am auzit tot felul de reacţii din partea unora sau altora, inclusiv din partea unor companii, mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai ameninţe statul român sau să încerce să şantajeze public statul român. Am făcut câteva afirmaţii destul de serioase duminică, în cadrul Consiliului Naţional, şi nu le-am făcut să ne aflăm în treabă. Statul român nu este un sat fără câini şi nici nu este un stat la cheremul vreunei companii, indiferent că este românească sau străină. Este o ordonanţă, repet, care are în vedere o situaţie mai bună din punct de vedere al aprovizionării cu energie atât pentru economia românească, cât şi pentru cetăţenii români, pentru consumul casnic”, a spus Liviu Dragnea, referindu-se la criticile aduse proiectului de ordonanţă privind măsurile fiscale, notează Agerpres.

Fruntașul social-democrat a dat ca exemplu OMV Petrom. “Am văzut OMV Petrom care, voalat, a ameninţat statul român că o să diminueze producţia de gaze, eu spun cu tot respectul, dar şi cu toată fermitatea să înceteze oricine să mai ameninţe statul român”, a spus Dragnea.

Întrebat despre scăderea indicilor de valoare a acţiunilor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti, Liviu Dragnea a spus: “Se mai întâmplă asta. Asta cu jocul la bursă este un subiect în care vă sfătuiesc să nu intraţi. Ce vreau să vă spun este că pe noi ne interesează să nu se prăbuşească economia românească, măririle de preţuri pe care le anunţaseră chiar acum de curând unii şi alţii aveau în vedere exact acest lucru: prăbuşirea economiei româneşti”.

“Statul român nu poate să rămână indiferent când cei care extrag gazele din resursele naturale ale României, cei care le intermediază, care plimbă nişte hârtii şi pun, se pare, 25% la preţ, furnizorii şi distribuitorii să se joace cu preţurile până la cer şi statul român să rămână indiferent, să vadă cum factura pe care trebuie să o plătească o familie să ajungă poate de nesuportat, iar firmele româneşti să înceapă să închidă una după alta. Aşa ceva nu se poate. Asta, combinat cu un joc pe piaţa bancară, ar fi însemnat ca noi să fim un stat, un Guvern, un Parlament care să rămână indiferent şi să privească cum într-un an România se poate întoarce înapoi, cu asta nu suntem de acord”, a adăugat liderul PSD.

Potrivit lui Liviu Dragnea, toţi care vor pierde bani critică această ordonanţă. “Românii care vor câştiga bani şi statul român, care va câştiga bani, şi economia, care va creşte, susţin această ordonanţă”, a conchis șeful PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS