Liviu Dragnea: „A fost o ședință lungă cu foarte multe lucruri care s-au discutat”

Șeful PSD, Liviu Dragnea a spus, într-o conferință de presa la sediul partidului, că „a fost o ședință lungă cu foarte multe lucruri care s-au discutat și în final s-a supus la vot ca premierul să demisioneze”.

Hotărârea a fost adoptată cu 60 de voturi pentru, 4 împotrivă si 4 abțineri. Mihai Tudose nu a votat.

La întrebarea jurnaliștilor „Cu ce a greșit premierul Tudose?”, Liviu Dragnea a răspuns: „Au fost mai multe reproșuri, concluzia generală a fost că nu se mai poate continua așa pentru că există o stare conflictuală între partid și guvern cât și în interiorul Guvernului (…) Am discutat asta, se pare că eu am mână foarte proastă, și nu numai în ce privește propunerile de premier, ci încă cel puțin 10 cazuri în ultimii ani. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu am făcut eu o propunere, colegii au votat, a doua oară la Mihai Tudose am discutat cu fiecare membru al comitetului executiv în parte. ine va fi cum v-am spus, eu nu voi face nicio propunere, voi vota propunerea care iese din dezbatere dar voi și asuma acest vot”.

La întrebarea „Credeți că Klaus Iohannis va accepta a treia propunere a PSD?”, Liviu Dragnea a răspuns: „Trebuie să fiu realist și corect, sunt absolut convins că președintele nu e fericit de situația în care am ajuns și ne asumăm.”

Mai mult, șeful PSD a spus că s-a discutat despre Ministrul de Interne, Carmen Dan. Acesta a spus că a vorbit și cu Mihai Tudose și cu Camen Dan, dar că după pererea lui, nu trebuie schimbată structura guvenrului.

Întrebat de jurnliști, dacă Mihai Tudose l-a „incomodat” pe Liviu Dragnea în ceea ce privește legile justiției, șeful PSD a spus că el „nu a avut senzația asta”.

Liviu Dragnea a mai adăugat că nu vrea să plece de la conducerea partidului.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS