Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministru și din cea de președinte executiv PSD

Liviu Dragnea și-a anunțat demisia din toate funcțiile după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul fraudelor de la referendumul din 2012.

USLa încercat atunci, fără succes, debarcarea lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului. Deşi cele mai multe voturi au fost pentru demitere, nu a fost întrunit cvorumul de prezență.

Fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, social-democratul Liviu Dragnea a fost acuzat că a coordonat o reţea de turism electoral şi vot multiplu pentru a asigura sufragiile necesare.

Liviu Dragnea spune că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanţei, neştiind însă care va fi motivarea deciziei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Victor Ponta – condamnarea lui Dragnea, condamnarea simbolică a celor care au votat la referendum

Toate scrutinele de vot de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific dacă şi în viitor se va considera că este comisă o faptă penală prin îndemnarea oamenilor să vină la vot, iar această problemă trebuie rezolvată, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Persoana care va ocupa postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, rămas vacant după demisia lui Liviu Dragnea, va fi nominalizată după discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, a mai spus Victor Ponta.