Confidenţialitate

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Curtea din Luxemburg

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Curtea din Luxemburg, pentru că a refuzat să înceapă o investigație asupra Oficiului European de Luptă Antifraudă, privind dosarul Tel Drum.

Acțiunea – înregistrată în decembrie 2018 – apare pe site-ul Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Liviu Dragnea nu mai putea să atace raportul OLAF, pentru că termenul fusese depășit.

Prin urmare, contestă răspunsul negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care a făcut-o în privința raportului.

Liviu Dragnea acuză Executivul european că nu i-a acordat dreptul la apărare și nu a respectat prezumția de nevinovăție în cazul în care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovată Tel Drum.

El spune că i-a fost încălcat și dreptul de acces la documentele privind investigația OLAF. În plus, Dragnea cere Comisiei Europene să achite cheltuielile de judecată.

Avocații liderului PSD sunt Bernard O’Connor și Sebastien Gubel. Aceștia sunt asociați în cadrul unei case de avocatură, cu sediul central la Bruxelles.

Amintim, Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigație a Oficiului European de Luptă Antifraudă. Acesta a descoperit o fraudă masivă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și a recomandat recuperarea integrală a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se referă la Tel Drum.

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.