Confidenţialitate

Litoralul românesc în topul celor mai ieftine destinații de vacanță

Vacanțele pe litoralul românesc sunt mai ieftine decât în țările vecine, după ce TVA a scăzut la alimente.

Prețul mai mic al alimentelor a făcut că, în stațiunile de la Marea Neagră, coșul de vacanță să coste doar 43 de euro.

Potrivit unui studiu care analizează evoluția prețurilor în 40 de destinații turistice, țara noastră se află pe primul loc  – fiind cea mai ieftină destinație de vacanță. Turiștii cheltuie puțin peste 43 de euro pentru produsele de uz comun.

Coșul de vacanță analizat include o masă pentru doi adulți, un pahar de vin, o sticlă de bere, una de suc, o apă minerală, un pachet de țigări, o cafea servită la un local și o cremă cu protecție solară.

 

Scăderea TVA la alimente ar fi motivul pentru care vacanțele de pe litoralul românesc au devenit mai accesibile. Dacă în alte țări prețurile au crescut, pe la noi acestea au rămas neschimbate, susțin patronatele din turism.
Cu toate acestea, pentru mulți români vacanţa în propria tara rămâne un lux, din cauza puterii scăzute de cumpărare. Patronatele se așteaptă la o creștere a turismului intern după intorducerea voucherelor de vacanță.

 

Dacă în fruntea clasamentului se află stațiunea Neptun, cea mai scumpă destinație este Sorrento, în Italia, unde turiștii cheltuie aproape 112 euro pentru aceleași servicii.