Litoral: Trei turiști au murit înecați în aceeași zi

Trei turiști au murit înecați, pe trei plaje diferite, după ce s-au aruncat în apa mării deși salvamarii au arborat steagul roșu care interzice inotul dincolo de geamandură. Salvamarii cer o lege pentru sanctionarea turistilor neascultatori – transmite corespondenta Europa FM, Giulfer Predescu.

Pe toate plajele din sudul litoralului este arborat steagul roșu care interzice scăldatul în mare, iar în nord flutură steagul galben care permite doar înotătorilor experimentați să intre în apă.

Turiștii ignoră însă avertismentele salvamarilor, se avântă în valurile furioase fără a realiza cât de puternici sunt curenții care îi trag în larg.

Un adolescent, de 17 ani, din Târgoviște, s-a înecat la Olimp după ce a intrat în apă, împreună cu un alt tânăr, să se joace cu mingea.

Când au fost fluierați de salvamari, au încercat să vină spre țărm. Doar unul a reușit.

Celălalt a fost scos, cu greu, din valuri însă, în timp ce era resuscitat, inima lui nu a mai rezistat.

A fost declarat decedat. O altă veste proastă a venit dinspre Costinești. Un turist de 40 de ani a fost scos, în stop cardiac, pe plaja Golful Francezului, iar echipajele medicale nu l-au putut salva.

Zona nu este supravegheată de salvamari, porțiunea de nisip este plină cu turiști care își pun corturile.

La scurt timp, pe o plajă din nordul stațiunii Mamaia, a murit un bărbat de 60 de ani, deși în ajutorul lui au intervenit salvamari și echipaje medicale.

“Este nevoie de un proiect de lege pentru sancționarea turiștilor neascultători”, susțin salvamarii. Iar în momentul în care este arborat steagul roșu, salvamarii să fie retrași de pe plajă. De la începutul sezonului estival, pe litoral au murit înecați 21 de turiști. Trei erau minori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS