Confidenţialitate

Lista de miniștri ai cabinetului Cîțu şi programul de guvernare, în dezbaterea conducerii PNL

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal se va reuni în şedinţă, vineri, pe ordinea de zi aflându-se lista cabinetului pe care îl ca propune Florin Cîţu, programul de guvernare, dar și candidatura la Primăria Capitalei.

După eșecul reînvestirii în fruntea executivului, ca urmare a boicotului PSD, ALDE și PRO România, liderul liberal, Ludovic Orban, a dat asigurări că va fi alături de premierul desemnat în toate discuţiile ulterioare pentru a încerca să formeze o majoritate.

Întrebat, joi, dacă viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate şi alte partide, precum USR, șeful PNL a răspuns: “Am văzut că au propus şi premier. Degeaba atunci când se dă bătălia eşti plecat în vacanţă şi vrei să participi la sărbătorirea victoriei. Sigur că ne dorim să continuăm parteneriatul cu formaţiunile politice din Opoziţie în condiţiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat şi noi suntem consecvenţi acestei atitudini”.

Alianța USR-PLUS și-a arătat disponibilitatea de a intra la guvernare.

Totuși, în ceea ce priveşte candidatura la Primăria Capitalei, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi, că formațiunea a luat decizia de a-l suține pe Nicuşor Dan, de la USR.

“PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. (…) În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a precizat Ludovic Orban.