Confidenţialitate

Linie telefonică de urgență pentru adolescenți în dificultate

Adolescenții din România au la dispoziție un serviciu gratuit, unde pot discuta cu psihologi și consilieri despre problemele cu care se confruntă. YOU este un program complex de suport și orientare personală și profesională pentru adolescenții și tinerii din România, inițiat de Asociația Varyafin.

Youth Project” este un proiect care oferă consiliere psihologică pentru tinerii din România, iar apelurile sunt gratuite la numărul 0800 070 968.

Orice tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea, linia YOU, unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața”, transmite Alexandru Tudose, reprezentantul legal al Asociației Varyafin.

Violența fizică și abuzurile emoționale asupra copiilor și tinerilor adolescenți rămân în continuare un punct nevralgic în România. În 2016, numărul de abuzuri de tip hărțuire, bullying, violenţă în familie şi discriminare, a crescut cu peste 45% faţă de anul precedent.

România nu beneficiază încă de o legislaţie privitoare la violenţa în familie, cu atât mai mult cea care se manifestă asupra copiilor.