Confidenţialitate

Linia aeriană Constanța-Istanbul s-a redeschis după un an | AUDIO

Primul avion din Turcia, care a aterizat pe aeroportul internațional „Mihail Kogălniceanu”, a avut la bord doar 13 călători. Au aflat în ultima clipă că se pot întoarce în țară, direct la Constanța, după ce, la dus, spre Turcia, decolaseră din București. 

„Foarte bine. Până acum trebuia să mergem la București. Era un drum în plus”, spune un turist.

„E foarte utilă, că ajungi mai repede. Vi s-au cerut teste? Doar test COVID la București”,  a declarat o tânără.

Dacă la plecarea din țară, spre Istanbul, trebuie să prezinți testul negativ, nu la fel se întâmplă, spun turiștii, la întoarcerea din Turcia:

„Pe aeroport era o persoană, care avea o listă, și verifica țările. Întreba unde mergem. S-a uitat pe listă, a văzut că nu avem nevoie de test pentru România și a fost totul în regulă”.

57 de turiști s-au îmbarcat în avionul care a decolat de la Constanța spre Istanbul, potrivit directorului general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea:

„Sunt două frecvențe pe săptămână. Vineri dimineață de la ora 10,00. Ne întoarcem duminică seara la ora 22,00. E un program extraordinar pentru că putem prinde weekendul, oamenii de afaceri pot prinde toată săptămâna la Istanbul”. 

De la jumătatea lunii iunie se vor deschide și cursele aeriene spre Antalya. Iar pentru sezonul estival, prin aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, litoralul va fi legat de Londra, precum și de Cluj, Timișoara, Oradea, Satu Mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu