Confidenţialitate

Liga Nordului va avea primul senator de culoare din istoria ţării

Primul senator de culoare din istoria Republicii Italiene, Tony Iwobi, a fost ales din partea Ligii Nordului, partidul de extremă dreapta şi antiimigraţie.

„Dragi prieteni, cu mare emoţie vă anunţ că am fost ales senator al Republicii. După mai mult de 25 de ani de bătălii în marea familie a Ligii, o nouă mare aventură va începe”, a scris Iwobi pe contul său de Facebook.

Tony Iwobi, de origine nigeriană şi religie catolică, are 62 de ani şi a sosit în Italia în 1976.

A condus o firmă de informatică, lansându-se în politică în 1993 în rândurile Ligii Nordului, unde din 2014 răspunde de dosarul imigraţiei.

Într-un interviu din 2014 a declarat că a ales Liga, la acea epocă o mişcare autonomistă, datorită voinţei acestui partid de a lupta pentru federalism în Italia.

Referitor la imigraţie, Iwobi are idei clare, subliniind că „integrarea este făcută şi din îndatoriri, nu doar din drepturi”.

„Din punctul meu de vedere, Matteo Salvini şi Liga reprezintă o barieră importantă împotriva rasismului. Discriminarea ia naştere tocmai atunci când proliferează imigraţia clandestină, care este anticamera injustiţiei sociale şi a insecurităţii”, declara în momentul lansării candidaturii pentru un loc în Senat.