Confidenţialitate

Liderul USR, despre noul proiect de OUG care aduce creșteri în 2 tranșe pentru salariile profesorilor și 5% pentru demnitarii publici: „Un dezastru absolut”

Cătălin Drulă – liderul USR – a catalogat noul proiect de Ordonanță de Urgență care crește indemnizațiile pentru profesori în două etape, dar și salariile celor care ocupă funcții de demnitate publică – adică președinte, premier, miniștri, parlamentari și primari – cu 5% drept „un dezastru absolut”.

„Este un dezastru absolut ce fac cu economia și bugetul României. Asta vor să acopere cu petarde și manipulând opinia publică. De-asta atacă opoziția cu sălbăticie în fiecare zi și vor să ne distrugă pe noi și aliații noștri. E un regim disperat să își păstreze puterea, iar pentru asta amanetează viitorul României”, a spus Cătălin Drulă despre noul proiect de Ordonanță de Urgență.

Liderul USR: „Un OUG care nu va fi atacat de Avocatul Specialilor”

„Foamea de bani: Ciolacu și PNL își continuă atacul asupra economiei românești prin acte neconstituționale. Astăzi a apărut proiectul unei OUG care derogă, derogă și iar derogă. Ce ne spun Ciolacu și PNL? Că legile țării sunt opționale și că se aplică doar când vor ei. Când nu vor ei, dau un OUG și legile se suspendă. Un OUG care nu va fi atacat de Avocatul Specialilor (nu al Poporului), Renate Weber. Cum n-au fost atacate nici celelalte OUGuri neconstituționale ale guvernului Ciolacu. Un OUG care va fi îngropat în sertarele parlamentului. Pentru că în regimul nedemocratic PSD-PNL se guvernează prin decret”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Cătălin Drulă: „Dreptul fiecărui român care muncește de a-și asigura o pensie mai decentă este încălcat”

„De la 1 ianuarie urma să crească de la 3,75% la 4,75% contribuția la Pilonul II, pensia privată. Prin OUG se derogă de la lege. Și nu va mai crește. Dreptul fiecărui român care muncește de a-și asigura o pensie mai decentă este încălcat. O lege care ar trebui să se aplice neschimbată peste decenii, cea privind Pilonul II, este anulată printr-un simplu act al lui Ciolacu și al PNL.

Acest OUG elimină deductibilități aflate în vigoare. Adică crește taxele. PNL crește taxele. Acest OUG este elaborat chiar de miniștrii PNL. Un PNL toxic care trădează orice valoare de dreapta și dă un atac pesedist asupra prosperității și libertății românilor.

Tot de la 1 ianuarie, o să intre în vigoare zeci de mii de noi pensii speciale care ne vor costa peste jumătate de miliard pe an. Ale foșților primari. Și, conform acestui CCR, odată ce intră în vigoare le vom plăti pe veci. Pentru aceste noi pensii speciale, nu se dă OUG pentru abrogare. În aceste condiții, orice lege de reformă devine o glumă și atât. Sper că vede și Comisia Europeană asta”, a mai scris liderul USR în postarea sa de pe Facebook.

Cătălin Drulă: „Va fi o luptă grea cu un regim odios care falimentează țara”

„Legea pensiilor, legile educației, legile privind pensiile speciale. Chipurile cu efecte pe zeci de ani de zile, ele pot fi de pe azi pe mâine făcute opționale. Un OUG al Ciolacu-PNL și gata cu reforma. Este un dezastru absolut ce fac cu economia și bugetul României. Asta vor să acopere cu petarde și manipulând opinia publică.

De-asta atacă opoziția cu sălbăticie în fiecare zi și vor să ne distrugă pe noi și aliații noștri.
E un regim disperat să își păstreze puterea, iar pentru asta amanetează viitorul României.

Putem și trebuie să îi oprim în 2024. Va fi o luptă grea cu un regim odios care falimentează țara. Dar e lupta pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. Guvernarea țării poate și trebuie să fie responsabilă. În favoarea celor care muncesc și plătesc taxe, nu a specialilor”, a mai spus Cătălin Drulă.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Salariile președintelui, premierului, miniștrilor, parlamentarilor și primarilor se majorează cu 5% de la 1 ianuarie 2024 | AUDIO