Confidenţialitate

Liderul Opoziției din Rusia, la terapie intensivă. Avocatul său susține că a fost otrăvit

Liderul Opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, a ajuns la terapie intensivă după ce i s-a făcut rău, în drum spre Moscova, anunță marile agenții internaționale de presă.

Purtătoarea sa de cuvânt susține că Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Conform acesteia, bărbatul este inconștient, în comă, și ventilat mecanic la un spital într-o localitate aflată la mijlocul drumului dintre Siberia și Moscova.

Potrivit agenției AFP, Navalnîi se afla în avion și plecase din Siberia, unde se afla în arest, când i s-a făcut rău, iar pilotul a aterizat de urgență pentru a-l duce la spital.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului președintelui Rusiei a scris pe contul său de Twitter că Navalnîi a băut în această dimineață doar un ceai.

“I-au pus în ceai o substanță, iar doctorii susțin că toxina a fost absorbită de corp înaintea lichidului”, a scris aceasta.

Alexei Navalnîi  a fost arestat, în decembrie anul trecut, după ce tocmai fusese eliberat, în urma unor noi percheziţii la sediul organizaţiei sale neguvernamentale, ong care luptă împotriva corupţiei din Rusia.

Alexei Navalnîi a vrut să candideze la ultimele alegeri prezidențiale din Rusia, împotriva lui Vladimir Putin, dar intrarea în cursă i-a fost interzisă.