Confidenţialitate

Liderul NATO avertizează Rusia să nu folosească arme chimice în Ucraina | AUDIO

Secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, avertizează Rusia să nu folosească arme chimice în Ucraina. Liderul NATO crede că, în acest moment, Federația încearcă să creeze un pretext pentru un asemenea atac, cu arme de distrugere în masă, interzise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Acum, rușii fac declarații false privind existența unor laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina. Asta este doar încă o minciună. Suntem îngrijorați că Moscova creează un pretext, posibil cu arme chimice. Orice folosire a armelor chimice ar fi o violare a legilor internaționale, care interzic folosirea armelor chimice, iar Rusia este semnatară a convenției care spune asta. Facem apel la Rusia să nu folosească arme chimice”, a transmis Jens Stoltenberg.

Statele NATO vor sprijini Ucraina cu echipamente militare în continuare, unele chiar mai sofisticate și care ar putea ajuta țara vecină să se apere, a anunțat secretarul general al Alianței Nord Atlantice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aliații continuă să ofere Ucrainei diferite sisteme, inclusiv de apărare antiaerienă. Dar nu voi intra în detalii în ceea ce privește timpul de ajutor, când și unde trimitem, pentru că asta ar face și mai dificil să continuăm să acordăm acest ajutor. Ideea e este că aliații vor trimite sisteme mai avansate de apărare antiaeriană”, a mai spus liderul NATO.

În actualul context, liderul NATO a explicat că aliații vor reconfigura postura de apărare. Estul Alianței va fi întărit militar, iar Jens Stoltenberg crede că se impune creșterea cheltuielilor pentru apărare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Șeful NATO anunță noi dislocări de echipamente în spațiul Alianței, mai ales în Polonia | AUDIO