Confidenţialitate

Liderul deputaţilor USR: Putem spune că e o criză politică, părea că lucrurile sunt clare | AUDIO

Demiterea ministrului Sănătăţii zdruncină Coaliţia de Guvernare. „În acest moment putem vorbi de o criză politică”, spune liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

Situaţia creată la nivelul coaliţiei va fi discutată miercuri în Birourile Naţionale Reunite ale USR PLUS și nu este exclusă nici ieșirea de la guvernare, spune Ionuț Moșteanu:

„Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susțin și această variantă, de asta va fi o discuție serioasă, calmă, în Birourile Naționale Reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuții, de dimineață. Pe mine mă surprinde, mai ales că am fost și la discuția din coaliție, de luni, în care părea că lucrurile sunt clare, ne-am clarificat și am stabilit că mergem împreună în această formulă. Putem spune că e o criză politică, e o surpriză pentru mine faptul că a fost demis fără o discuție în coaliție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După demiterea lui Voiculescu, deputatul USR Iulian Bulai scrie pe Facebook că lupta împotriva mafiei din sănătate va continua.

„Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu”, adaugă Bulai.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu a fost informat de intenția premierului de a-l revoca pe ministrul Sănătăţii.

”Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public.
Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a precizat Dacian Cioloș.

Florin Cîţu a anunţat demiterea lui Voiculescu după o discuţie cu Dan Barna. Aceasta a avut loc după ce marți a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al Ministerului Sănătăţii privind schimbarea criteriilor de carantinare, iar surse guvernamentale spun că premierul Florin Cîţu nu a fost informat înainte.

Barna va asigura interimatul la Sănătate pentru moment.

Foto: Inquam Photos / George Călin