Confidenţialitate

Liderul deputatilor PNL cere revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber | AUDIO

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a cerut șefilor celor două Camere sa aprobe solicitarea pentru revocarea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului.

Solicitarea urmează să fie transmisa comisiilor juridice ale Legislativului.

Liberalii o consideră vinovată pe Renate Weber de faptul că Guvernul nu a avut instrumentele necesare controlarii epidemiei, după ce aceasta a atacat la Curtea Constituțională legea carantinei și izolării.

Deputatul PNL, Florin Roman:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În data de 22.06.2020, liderii de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat ai PNL, Daniel Fenechiu şi subsemnatul am depus cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, despre care noi spunem că nu mai este demult Avocatul Poporului, este Avocatul celor de la PSD şi ALDE. Am aşteptat să repartizaţi această solicitare către comisiile juridice şi bineînţeles nu aţi făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a spus că nici nu au primit şi prin urmare nu pot să dea raport pe această cerere de revocare.

Am rugămintea către cei doi preşedinţi ai Camerei şi Senatului să solicite comisiilor juridice să se reunească şi să ia în considerare solicitarea noastră de revocare a Avocatului Poporului. Dle Ciolacu, dle Cazanciuc, vă adresez respectuos această solicitare şi vă reamintesc că împreună cu prietenii dvs de la CCR, peste 5.000 de persoane au ieşit din spital şi Guvernul nu a avut instrumentele necesare controlării epidemiei”, a spus Florin Roman la plenul reunit al Parlamentului.