Confidenţialitate

Liderul AUR, un susținător al consumului de cannabis în scop medicinal, așteaptă concluzia anchetei în cazul Gheorgheosu | AUDIO

Un membru AUR, angajat al Senatului, a încercat să intre cu droguri în Parlament.

Polițiștii de la Secția 17 l-au condus la sediu, iar pliculețul cu droguri a fost confiscat și trimis la laborator.

Bărbatul este Mircea Gheorgheosu și este expert de comunicare și membru AUR. Membrii SPP au descoperit asupra lui un plic cu o substanță care a părut fi marijuana. Mircea Gheorgheosu ar fi recunoscut că drogurile erau pentru consumul propriu.

Pliculețul a fost luat de polițiști și trimis la un laborator. În acest caz se fac cercetări iar dosarul a fost trimis la DIICOT.

Anca Dragu, președintele Senatului spune că fapta este foarte gravă și fără precent.

”La controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grupul parlamentar AUR a fost depistat cu substanțe interzise asupra lui, a fost reținut și predat Poliției, și este o anchetă în derulare. Grupul AUR trebuie să facă ceva, noi vom pune în discuție în Comisia de disciplină acest caz.”

George Simion, liderul AUR, spune că partidul său așteaptă o concluzie a anchetei, după care va fi luată o decizie.

Totodată, jurnaliștii de la G4media atrag atenția că George Simion a declarat în mai multe rânduri că susține consumul de cannabis în scop medicinal.

”Suntem în comuna Mădărași, în județul Bihor, la o plantație de cânepă industrială, cânepă care nu este încurajată”…

Într-un videoclip postat pe facebook înainte de alegerile parlamentare din 2020, George Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, dar în România nu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ana Stanciu