Liderii UE încearcă să ajungă la un consens privind planul de relansare economică | AUDIO

La această oră, liderii Uniunii Europeni încearcă să ajungă la un consens privind planul de relansare economică și bugetul blocului comunitar pe următorii 6 ani.

În urmă cu puțin timp, președintele Parlamentului European a avertizat că nu va exista un acord până când nu se clarifică de unde vor veni toți banii pentru redresarea după pandemie.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, le-a cerut liderilor Uniunii să acționaze urgent și curajos.

El crede că, deși planul de redresare al Comisiei Europene în valoare de 750 de miliarde de euro este ambițios, este totuși prea puțin față de ce are nevoie Europa:

Pentru noi este fundamental. Nu va exista acord fără o claritate asupra resurselor proprii. masurile pe care le luăm acum vor îndatora generațiile viitoare. Vrem să acționăm pe două planuri – să răsplătim această îndatorare oferind muncă și bunăstare, deci dezvoltare.

Și președinta Comisiei Europene a făcut un apel la liderii europeni să acționeze unitar.

Și Sindicatele din Europa au făcut un apel la liderii europeni să finalizeze cât mai rapid negocierile privind planul de redresare economică a Uniunii, astfel încât să fie salvate cât mai multe locuri de muncă din cele 42 de milioane aflate în pericol din cauza crizei coronavirus.

Franța, Italia, Germania și Spania sunt cele mai afectate state ale Uniunii, dar și România are peste un million de oameni aflați în diferite forme de șomaj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS