Liderii UE au aprobat proiectul de acord privind Brexit-ul

Anunțul a fost făcut în cadrul summitului de duminică din Bruxelles de Donald Tusk preşedintele Consiliului European.

EU27 a aprobat Acordul de Retragere şi Declaraţia Politică privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie”, a transmis Tusk printr-un mesaj postat pe Twitter.

Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European şi ratificat de către Parlamentul britanic.

Vineri seară, premierul britanic spunea că Uniunea Europeană nu va oferi un acord mai bun pentru Brexit, dacă acesta nu va fi votat de Parlamentul din Londra.

Theresa May spune că acordul negociat cu UE permite ”un viitor strălucit” pentru Regatul Unit, iar ieșirea din Uniune, care se va definitiva până în martie 2019, va fi un moment de reconciliere pentru întreaga țară.

Președintele Klaus Iohannis dă asigurări că românii care trăiesc în Marea Britanie nu au motive de îngrijorare, după ce țara va ieși din UE, la 29 martie anul viitor.

Klaus Iohannis despre acordul Brexit: ”Este un acord care are vreo cinci sute de pagini şi opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS