Confidenţialitate

Liderii UE au ajuns la un acord pentru deblocarea bugetului Uniunii

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns la un acord privind aprobarea bugetului multianual şi a Planului de relansare economică post-pandemie.

”Acum putem începe reconstruirea economiilor noastre”, a anunţat, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Ungaria şi Polonia, care contestau introducerea mecanismului privind respectarea normelor statului de drept, blocau procedura de aprobare a bugetului comunitar  pentru 2021-2027, de peste 1.074 miliarde de euro, şi a Planului de relansare economică, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Președintele Iohannis, anunț pe Twitter

Liderii europeni au ajuns la un acord pentru deblocarea viitorului buget al Uniunii Europne și a pachetului de redresare economică, a anunțat pe Twitter președintele Klaus Iohannis.

„Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene și a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme și investiții în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, arată mesajul. Președintele a participat la reuniunea Consiliului European.