Confidenţialitate

Liderii PNL și PSD susțin că vor propune candidați separați la alegerile prezidențiale din toamnă | AUDIO

Alegerile locale s-au încheiat, iar acum liderii partidelor se gândesc la următorul scrutin – cel de la prezidențiale. Atât liberalii, cât și social democrații vor candidat propriu. Niciun partid – nici de la putere, nici de la opoziție – nu a nominalizat deocamdată un candidat pentru cea mai înaltă funcție în stat. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL și PSD preferă  – potrivit celor mai recente declarații – să aibă candidat separat la alegerile prezidențiale din toamnă. Atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu susțin că acest lucru nu va împiedica cele două partide să continue guvernarea.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Susțin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni și argumente pentru a intra în alegerile prezidențiale și în cele generale”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „Partidul Social Democrat va avea candidat”.

Jurnalist: „Dar este posibil să mai reziste coaliția de guvernare cu candidați separați la alegerile prezidențiale?”

Marcel Ciolacu: „Da. Categoric da”.

Liderul PNL spunea ieri că se va discuta în Coaliție calendarul alegerilor din această toamnă. În replică, președintele PSD i-a reamintit că trebuie respectate deciziile luate deja în această problemă: prezidențiale în septembrie și octombrie și – separat – alegeri parlamentare, în decembrie.

Nicolae Ciucă:Să analizăm, să vedem care sunt părțile bune, care sunt părțile mai puțin bune vizavi de o companie în timp de vară sau să le ducem acolo unde au fost de-a lungul timpului aproape de alegerile parlamentare”.

Marcel Ciolacu: „Domnul Ciucă, alături de mine și de colegii mei trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat”.

Reamintim, Parlamentul a decis că alegerile pentru viitorul președinte pot avea loc cu trei luni înainte de expirarea mandatului președintelui în funcție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Liberalul Gheorghe Mechenici, noul primar ales al comunei Costinești. Victorie după 6 sesiuni de numărare a voturilor | AUDIO