Confidenţialitate

Liberalul Gheorghe Mechenici, noul primar ales al comunei Costinești. Victorie după 6 sesiuni de numărare a voturilor | AUDIO

Noul primar ales al comunei Costinești este, după 6 numărători cerute după tot atâtea contestații, liberalul Gheorghe Mechenici. El a obținut cu doar un vot mai mult decât Dumitru Jeanu de la PSD. Victoria liberalului a fost validată de Biroul Electoral al Circumscripției Costinești după ce la ultima numărătoare trei buletine fără ștampila de siguranță au fost considerate valabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Costinești, situația nu este pe deplin detensionată. Inițial, câștigător a fost declarat primarul PSD în funcție, Jeanu Dumitru, care avea cu un vot mai mult decât viceprimarul liberal în funcție Gheorghe Mechenici.

PNL a făcut contestație

Numărătoarea voturilor a fost reluată. A ieșit la fel. Liberalii au contestat din nou. De data aceasta s-au găsit trei buletine de vot fără ștampila de siguranță, dar înăuntru cu mențiunea „votat”. Au fost considerate valabile. Cel avantajat era acum era candidatul PNL, tot cu un vot în plus.

A urmat contestația PSD

Și tot așa, buletinele au fost numărate de șase ori. Miercuri la prânz numărătoarea s-a încheiat cu observația că sunt trei buletine nule considerate valabile, pentru primar, 5 buletine nule considerate valabile pentru Consiliul Local, a transmis BEJ Constanța.

Spuneam că situația nu s-a detensionat la Costinești pentru că PSD a cerut reluarea alegerilor în data de 30 iunie. Este însă prea târziu – conform legii ar fi trebuit să facă demersuri la BEC în termen de 48 de ore de la terminarea alegerilor din 9 iunie.

Ultima variantă de contestare din partea PSD este doar printr-o acțiune în instanță. În schimb, tot în județul Constanța, PNL a cerut în termen legal anularea alegerilor din orașul Negru Vodă. Motivul, victoria candidatului AUR în defavoarea candidatului liberal a fost obținută prin considerarea ca valabile a 70 de buletine nule.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Toni Greblă: Până la 22:00, votarea s-a desfășurat fără niciun incident major. Au început problemele după ce s-a terminat votul | VIDEO