Confidenţialitate

Liderii PNL, printre care Lucian Bode și Florin Roman, se plâng de modul în care miniștrii USR PLUS gestionează PNRR

Liderii PNL se plâng din nou de modul în care miniștrii USR PLUS gestionează Planul Național de Redresare și Reziliență. Unii chiar i-au cerut premierului să preia el comanda politică a PNRR.

Printre cei mai critici liberali la adresa celor din USR PLUS s-au numărat ministrul de interne Lucian Bode și deputatul Florin Roman.

”Ne-am dus cu temele nefăcute, mai ales pe partea colegilor de la USR PLUS. Premierul trebuie să preia hățurile când se duce la Bruxelles”, a spus Florin Roman în cadrul ședinței Biroului Executiv PNL.

La rândul său, Lucian Bode a spus că a vorbit cu doi comisari europeni și ambii i-au transmis că problemele referitoare la PNRR țin de România, nu de Comisia Europeană.

”Premierul să preia această comandă politică pe tot ce înseamnă PNRR. Dacă mergem acolo și le explicăm tehnic, în detaliu, despre ce este vorba, ei ne dau dreptate”, a precizat Bode.

Forma finală a Planului Național de Redresare și Reziliență va fi negociată zilele următoare de premierul Cîțu și Comisia Europeană.

Șeful guvernului se va duce la Bruxelles.

  • Cristian Citre