Confidenţialitate

Liderii din România, Franța, Germania și Italia, primiți la Kiev de Volodimir Zelenski

Președintele României, cel al Franței, cancelarul Germaniei și premierul Italiei au fost primiți la Kiev de președintele Ucrainei. Ei au fost în vizită la Irpin înainte. Urmează discuțiile oficiale.

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi au fost întâmpinați de președintele Ucrainei. Volodimir Zelenski i-a primit la Palatul prezidențial. Cei cinci lideri au făcut o fotografie de grup și au intrat, apoi, la discuțiile oficiale.

Discuții despre sprijinul oferit Ucrainei pentru a rezista războiului – dar și despre eforturile de reconstrucție ce trebuie făcute după ce luptele se vor fi încheiat.

Este o vizită cu multe simboluri și nuanțe. La Kiev se află, așadar, Emmanuel Macron, liderul francez, care asigură președinția Uniunii Europene, dar și cancelarul celei mai puternice economii din Uniune, Germania.

Iar vizita vine cu o zi înainte de anunțul Comisiei Europene, dacă Ucraina va primi statut de țară candidată la aderare și dacă același lucru se va întâmpla și pentru Republica Moldova.

Înainte de a ajunge la Palatul prezidențial din Kiev, cei patru lideri europeni au fost la Irpin, unul dintre oraşele de lângă capitală unde armata rusă a comis numeroase crime și a distrus locuințe și clădiri ale instituțiilor.

Klaus Iohannis a ajuns cu trenul la Kiev. De asemenea, cu trenul au mers în capitala Ucrainei în același tren preşedintele Franţei, cancelarul german şi premierul Italian.

Foto: Captură video presidency.ro