Confidenţialitate

Liderii din coaliție s-ar putea reuni pentru a discuta revenirea la reglementarea prețurilor din energie dar și o remaniere a Guvernului

Liderii coaliției de guvernare s-ar putea reuni miercuri într-o ședință la Palatul Victoria. Social-democrații cer insistent o decizie privind revenirea la piața reglementată în ceea ce privește energia, dar și o remaniere a Guvernului.

PSD avertizează că bugetul de stat nu mai poate suporta mult compensarea facturilor la energie și gaze naturale. Motiv pentru care, susține liderul social-democrat Marcel Ciolacu, este necesară revenirea la piața reglementată. Cu alte cuvinte, prețurile la care se vinde curentul electric și gazul să fie stabulite de stat.

Liderul PSD îi acuză pe partenerii de la PNL că au făcut „o tâmpenie” atunci când au liberalizat piața energiei.

Marcel Ciolacu avertizează că rectificarea bugetară nu poate fi făcută până când nu se ia o decizie referitor la curent și gaze.

Tot PSD cere și o remaniere guvernamentală. Vizat de social-democrați este chiat ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, principalul vinovat în opinia lor pentru prețurile mari la curent și gaze.

Pe lista miniștrilor remaniabili se numără și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar și ministrul Tineretului și Sporturilor, Eduard Novak de la UDMR.

Liberalii nu susțin o remaniere în acest moment și, mai ales, nu sunt de acord cu demiterea lui Virgil Popescu.

Citește și: PSD vrea revenirea la reglementarea pieței energiei. Ciolacu: „Acea liberalizare a prețurilor a fost o tâmpenie” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea