Confidenţialitate

Liderii coaliției au stabilit ce se va întâmpla cu prețurile carburanților și cu facturile la energie și gaze naturale

Liderii coaliției de guvernare au ajuns astăzi la un acord pentru măsuri de ieftinire a carburanților, dar și în ceea ce privește facturile la energie și gaze naturale.

Liderii PNL, PSD și UDMR au agreat reducerea la jumătate a accizei la carburanţi, în urma unei propuneri în acest sens a ministrului social-democrat al Finanțelor, Adrian Câciu.

El a precizat că urmează discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că prețul unui litru de benzină și motorină ar putea scădea cu un leu.

În schimb, liderul PNL, Florin Cîțu, deși s-a declarat de acord cu măsura propusă de PSD, s-a arătat puțin sceptic față de scăderea prețurilor la carburanți.

O altă decizie luată de coaliție a fost prelungirea cu o lună a actualelor măsuri de plafonare și compensare a prețurilor la energia electrică și gaze naturale dacă guvernul nu reușește să vină în timp util cu alte măsuri.

Ideea a aparținut liberalilor, care au mai propus și un pact transpartinic pentru investiții pe termen lung în domeniul energetic.

Sursa foto: Colaj: Inquam Photos / Octav Ganea si Unsplash / MEHEDI HASAN / Julian Hochgesang

Citește și: Salariile angajaților de la Uzina Cugir vor fi majorate cu până la 500 de lei, anunță ministrul Economiei | AUDIO

Autor: Cristian Citre