Confidenţialitate

Salariile angajaților de la Uzina Cugir vor fi majorate cu până la 500 de lei, anunță ministrul Economiei | AUDIO

Salarii majorate cu până la 500 de lei pentru angajații Uzinei Mecanice Cugir, a anunțat, marți, ministrul Economiei. Florin Spătaru a spus că, marți dimineață, sindicatele și conducerea fabricii de armament au ajuns la un acord în privința majorărilor salariale.

Iar de miercuri uzina își va relua activitatea.

Aflat la Parlament, la o dezbatere despre industria aeronautică din România, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a spus că salariile angajaților de la Uzina Mecanică Cugir vor fi majorare cu sume cuprinse între 450 și 500 de lei, în funcție de categoriile de personal.

Acest lucru a fost prevăzut într-un acord semnat de sindicate și Consiliul de Administrației al fabricii.

Ministrul Florin Spătaru a mai spus că se va face o analiză a managementului companiei, în condițiile în care Ministerul Economiei nu a fost înștiințat în momentul în care salariații au intrat în grevă japoneză.

Pe 15 februarie, sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din orașul Cugir au întrerupt lucrul și au cerut creșterea salariilor.

Sindicaliștii au atras atenția că nu își pot plăti facturile la căldură și curent electric cu banii din salariu.

Cu o zi înainte ca muncitorii să iasă în stradă, Consiliul de Administrație le-a propus acestora o majorare salarială de doar 6,5 %, față de 30% cât solicitau aceștia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Alba24.ro

Citește și: Nu vom avea probleme cu energie electrică și gazele naturale dacă va exista un conflict în Ucraina, spune ministrul Energiei | AUDIO