Lideri de sindicat despre demisia directorului TAROM: Cineva i-a purtat sâmbetele – AUDIO

Sindicaliștii văd interese interne și externe în demisia directorului general al companiei Tarom, Eugen Davidoiu.

Vicepreședintele Federației Sindicatului Serviciilor Aeroportuale, Octavian Iosif a spus la Europa FM că nu exclude nici mize politice.

Probabil a deranjat pe cineva. Nu știu dacă a fost din interiorul companiei sau companiile externe. Probabil i-a purtat sâmbetele.

Dacă a fost din interior vorbim de direcția de comercială, marketing și financiară pentru că în celelelalte direcții oamenii sunt bob numărata, ca să zicem așa. Adică e nevoie de piloți, de însoțitori de bord, e nevoie de tehnici ca să exploatăm numai aeronavele  pe care le avem astăzi  în dotare.

În timp ce în direcția marketing și financiar avem sute de angajați care  taie frunza la câini. (…) Declarativ, cel puțin la nivelul partidului de guvernământ, ei doresc să ducă TAROM-ul departe dar dacă nici ei între ai nu se înțeleg, aici nu știu ce să mai spun”, a spus Octavian Iosif.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Demisia a fost depusă sub presiune – este de părere un alt lider de sindicat, Aurel Curdov, secretar general al Sindicatului Național Tehnic TAROM.

Nu știu ce s-a întâmplat în cele 24 de ore. Probabil au fost presiuni suplimentare să demisioneze. Altfel nu îmi explic. Iar pentru angajați nu este bine pentru că se începuseră discuțiile pe contractele colective de muncă.

În plus, a achiziționat două avioane. A încercat cu aceste aeronave să aducă un plus de imagine companiei. Nimeni din cei care au fost înainte nu au făcut acest lucru”, a spus Aurel Curdov., la Europa FM

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din funcţie

Decizia vine după ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de către Corpul de Control al primului-ministru la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii, începând de luni.

Premierul Mihai Tudose, care luni dimineaţă a mers la Ambasada Spaniei pentru a semna în Cartea de condoleanţe deschisă pentru victimele atentatelor, a fost întrebat dacă se mai impun verificările Corpului de Control la Tarom, în condiţiile în care şeful companiei a demisionat, el răspunzând: „Da”.

Premierul a refuzat să facă alte comentarii despre situaţia de la Tarom.

Mihai Tudose a mers, duminică, la Palatul Victoria, pentru a dispune efectuarea controlului începând chiar de luni. Sursele au precizat, pentru News.ro, că premierul i-ar fi cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să aleagă între propria demisie şi renunţarea la directorul Tarom.

Răzvan Cuc ar fi căutat susţinere la partid, însă în urma discuţiilor de duminică a decis să renunţe la directorul Tarom, care a ales să demisioneze.

Premierul Mihai Tudose i-a reproşat, vineri, la începutul şedinţei Executivului, ministrului Transporturilor, lipsa de perfomanţă a companiei aeriene Tarom, care a încheiat primele şase luni ale acestui an cu pierderi de peste 100 de milioane de lei, şi, de aseamenea, că reprezentanţii ministerului nu merg să monitorizeze şantierele unde sunt în desfăşurare lucrări de infrastructură.

„Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat premierul pe ministrul Transporturilor.

„Da domnule prim-ministru, aşa este”, i-a răspuns Cuc.

„Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie”, i-a reporoşat Tudose.

Duminică, directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat, după anunţul privind verificările dispuse de premier, că nu consideră că trebuie să îşi dea demisia, în condiţiile în care, potrivit lui, a fost eficient şi a adus două avioane noi în cadrul flotei companiei.

”Nu are cum să scoată în evidenţă deficienţe în perioada mea. Am fost foarte eficient. Am luat avioane care funcţionează şi aduc profit companiei, am reorganizat compania, despre ce deficienţe vorbim? Deficienţele sunt în spate, nu sunt la mine”, a declarat Eugen Davidoiu, la Digi 24, întrebat despre decizia premierului Mihai Tudose de a trimite Corpul de Control la Tarom.

El spunea că nu are motive de a-şi da demisia pentru că a fost eficient în activitatea sa.

”Eu nu voi demisiona pentru că nu am de ce. Voi pleca când voi dori eu pentru că am muncit acolo şi nu mi-am bătut joc. Am adus două avioane, le-am pus la muncă şi pentru asta trebuie să plec? Mi se pare o nebunie. De ce să-mi ceară cineva demisia? Că am demarat reorganizarea companiei? Poate pentru că am deranjat nişte grupuri de interese”, a afirmat Davidoiu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS