Confidenţialitate

Lideri ai PNL consideră că plecarea lui Vlad Voiculescu era necesară și corectă | AUDIO

Mulți lideri ai PNL sunt de părere că plecarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății era necesară.

Decizia de revocare a ministrului Sănătății este una corectă, spune Ludovic Orban, președintele PNL. Asta, deși la începutul săptămânii, Orban le-a cerut liberalilor să fie mai rezervați în comentariile referitoare la ministrul Sănătății, subliniind că răspunderea politică pentru menținerea acestuia în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt invocate mai multe situații de criză în care Vlad Voiculescu a părut depășit, reclamă liderul deputaților PNL, Florin Roman, care spune că totul a culminat cu ordinul privind noile criterii de carantinare, ajuns în Monitorul Oficial, fără ca premierul să fie anunțat.

”Din punctul meu de vedere, domnul Voiculescu, practic prin măsurile pe care le-a luat s-a cerut afară de la Ministerul Sănătății. Eu am spus în permanență că, din păcate, în mandatul domniei sale ne-am confruntat cu o serie de bâlbe, și am dat exemplu descentralizării centrelor de vaccinare și a nealocării resurselor financiare, scandalul cu colonelul Gheorghiță, scandalul cu Ministerul Apărării pe centrele paralele de vaccinare, a fost, apoi, Balșul, din păcate Foișorul și, cireașa de pe tort, acest ordin privind modul de calcul a ratei evidenței pe carantinare, care nu a fost discutat cu premierul, nu a fost discutat cu absolut nimeni. Nu poți lua măsuri de genul acesta lucrând într-o echipă fără să-l și anunți pe premier”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre controversatul ordin cu noile criterii de carantinare a localităților, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan și publicat ieri în Monitorul Oficial, Florin Roman spune că această situație este fără precedent.

Cu România în Stare de Urgență și apoi în Alertă, astfel de măsuri erau discutate la nivel guvernamental și cu președintele Klaus Iohannis, iar în situația de față acest lucru nu s-a întâmplat,  mai spune liderul deputaților PNL.

”E fără precedent, din câte știu eu, mai ales pe o chestiune extrem, extrem de importantă. Eu ce pot să vă spun e că în perioada guvernului liberal, toate aceste lucruri se discutau cu premierul, existau consultări, exista o informare către președintele României pentru că, astfel de măsuri odată asumate trebuie comunicate în același fel de toată lumea. Din punctul meu de vedere, și îmi pare rău să spun treaba asta, domnul Voiculescu a început și a sfârșit la Ministerul Sănătății mergând doar pe o campanie de PR care nu a avut nici o legătură cu situația pandemică în România”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.