Confidenţialitate

Liberalizarea pieței de energie electrică ar urma să ducă la scumpirea facturilor la curent | AUDIO

De la 1 ianuarie se liberalizează și piața de energie electrică. Asociațile de profil avertizează: facturile vor crește în unele cazuri și cu peste 11 procente.

Cei mai afectați vor fi românii care au acum contracte pe piața reglementată, adică prețurile stabilite de stat, spune la Europa FM președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță:

„Unii dintre cei care aveau oferte pe comparatorul de preț al ANR-ului și-au schimbat aceste oferte și le-au crescut. (…) V-aș spune că ne îndreptăm către 11% și chiar până la18% creșteri potențiale de preț, la 1 ianuarie 2021.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aprope 6 milioane de consumatori casnici vor trece de la 1 ianuarie pe piața concurențială de energie electrică:

„Toți acești 6 milioane de consumatori vor rămâne la mâna furnizorului, furnizorul încă nu s-a decis, dar se va decide dacă le va crește și cu cât le va crește prețul respectiv. Din punctul meu de vedere, toți acești 6 milioane de consumatori, de la 1 ianuarie, se vor pomeni cu facturi mai mari de la furnizorii actuali și vor trebui să achite aceste facturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De reținut, nimeni nu va rămâne fără curent electric dacă nu alege un furnizor de electricitate până pe 1 ianuarie. Furnizorul poate fi ales și după aceasta dată.