Liberalii spun ca ar avea majoritate negociată in Senat

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunțat, la finalul ședinței grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea suficiente voturi pentru a deveni majoritari, confirmând astfel negocieri purtate cu ‘succes’.

Potrivit unor surse din PNL, actualul co-președinte al partidului Vasile Blaga ar urma să fie propus pentru a ocupa șefia Senatului, în cazul în care PNL va obține o majoritate în această cameră a Parlamentului.

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a menționat că un eventual candidat la președintia acestei Camere va fi propus de grupul PNL și validat la nivelul Biroului Politic Național al partidului.

In calitate de lider al deputaților PNL, Ludovic Orban a anunțat deschiderea pentru a primi parlamentari independenți afiliați, primul dintre aceștia fiind deputatul Aurelian Mihai, urmând negocieri politice și individuale pentru o nouă majoritate.

Liderul deputaților fostului PDL, Tinel Gheorghe, a estimat faptul că moțiunea de cenzură ar putea fi introdusă la începutul sau la mijlocul lunii aprilie.