Liberalii încep, luni, procedurile de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului

Liderul deputaţilor PNL anunţă că, în prima zi a săptămânii viitoare, vor fi începute procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

‘Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva… poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii. A invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…’, a scris Florin Roman, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a dat semnalul vineri.

‘Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români’, a spus șeful PNL.

Curtea Constituţională a României urmează să discute, pe 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS