Liberalii, după consultările cu președintele Iohannis: PNL nu are o propunere de premier, dar prima opțiune ar fi Cioloș

PNL a fost primul partid care a mers la Palatul Cotroceni, la consultările cu șeful statului, după ce PSD a refuzat să meargă.

Lidera interimară a PNL, Raluca Turcan, i-a spus președintelui că liberalii nu au o propunere de premier, având în vedere scorul obținut duminică, la alegerile parlamentare, dar dacă vor fi această situație prima opțiune va fi Dacian Cioloș.

“În momentul de față nu avem o propunere de premier, dar dacă va fi să ajungem în situația de a face propunerea de premier, cu siguranță va fi un om integru, cu siguranță va fi un om implicat, pentru care să vorbească faptele”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a mai precizat că România are nevoie de un program de dreapta.

“Vom urmări ce se întâmplă cu partidele de dreapta, care se clamează a fi de dreapta, vom discuta și vom vedea. Dacă vom ajunge în situația de a propune premier, binențeles că dl. Dacian Cioloș va fi prima opțiune, însă în același timp noi suntem oameni realiști și dacă vom ajunge în situația de a propune premier, trebuie să fie o persoană care să strângă dreapta”, a mai declarat Raluca Turcan.

Totuși, doamna Turcan a spus că nu a inițiat un dialog cu formațiunile de dreapta care vor intra în viitorul Parlament.

 

Raluca Turcan a fost însoțită la Cotroceni de secretarul general interimar, Marian Petrache, de liderul PNL Arad, Gheorghe Falcă și de europarlamentarul Cristian Buşoi.

După PNL, la consultările de la Cotroceni sunt așteptați liderii Uniunii Salvați România. Urmează UDMR, Partidul Mișcarea Populară și minoritățile naționale – altele decât cea maghiară. PSD și ALDE au refuzat să participe.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS