Confidenţialitate

Liberalii din Consiliul General al Capitalei vor desființarea Companiei Municipale Managmentul Transportului | AUDIO

Compania Municipală Managmentul Transportului trebuie desființată pentru că nu generează venituri și consumă bani publici. Asta spune presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru.

Consilieri liberali din Consiliul General al Bucureştiului vor depune un proiect de lege în această săptămână prin care se cere lichidarea companiei.

În urma verificărilor comisiei s-a descoperit o risipă a banilor publici, spune Violeta Alexandru:

„Vom opri risipa banilor publici, acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor și trebuie să oprim acest jaf. Primarul general a făcut deja câteva declarații despre eforturile pe care le face alături de colegii mei de a opri hemoragia de bani publici către tot felul de cheltuieli care nu aveau nicio justificare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Comisiei speciale pentru monitorizarea activității companiilor municipale, Andrei Badiu, explica prin cazuri concrete, cum, de exemplu, au fost platite ore suplimentare fictive:

„Este incredibil cum la această companie, deși nu se lucra, pentru că dacă se lucra acest lucru era evidențiat în situații financiare, se pontau ore suplimentare. Tot această companie a plătit chirii de o valoare dublă față de cifra de afaceri. Ridicau niște mașini pe care le depozitau, dar de fapt nu erau ridicate, nu erau depozitate, oamenii erau plătiți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Violeta Alexandru a anunțat luna trecută că vrea să desființeze toate cele 20 de companii municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea, iar prima pe listă a fost Compania Turistică București.