Confidenţialitate

Liberalii ar accepta un termen de grație de o lună în care angajații, de la stat și privat, să fie testați din bugetul statului | AUDIO

Discuții fără sfârșit privind proiectul de lege care introduce obligatoriu Certificatul Verde COVID la locul de muncă. În Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților, liberalii au spus că ar accepta un termen de grație de o lună în care angajații să fie testați pe banii statului – inclusiv cei din mediul privat. PSD a propus, însă, ca perioada de grație să fie de două luni cu teste plătite din bani publici.

Deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, spune că încă se poartă negocieri:„S-a acceptat ca termen de 30 de zile în care să avem testări gratuite”, atât pentru stat, cât și pentru privat.

„Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a mai spus Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă există un consens între PNL, USR și PSD pe această propunere de 30 de zile de testare gratuită și pentru privat și pentru stat, Nelu Tătaru a spus că: „În acest moment nu. Discuțiile noastre au fost de prezentare a amendamentelor”.

Fiecare salariat care nu s-a vaccinat ar urma să beneficieze de mai multe teste gratuite. Impactul bugetar ar fi, pentru o lună, de peste 100 de milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdată, testele de anticorpi nu sunt acceptate ca parte a Certificatului Verde. Cât despre faptul că USR ar dori introducerea Certificatului Verde și pentru parlamentari, Nelu Tătaru a spus că ideea încă se analizează: „Vom avea discuții în perioada următoare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trebuie amintit: proiectul de lege trebuie să treacă prin 6 comisii care vor da câte un raport înainte de votul din plenul Camerei Deputaților, care va fi decizional.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Peste 4000 de cazuri noi și aproape 400 de decese raportate în ultimele 24 de ore