Confidenţialitate

Lewis Hamilton, în apărarea comunității LGBT: Fiecare merită să aibă libertatea să fie el însuşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică

De 7 ori campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton a criticat legea anti-LGBT adoptată de guvernul de la Budapesta.

Pilotul britanic va concura în acest weekend în Marele Premiu al Ungariei.

“Înaintea Marelui Premiu din acest weekend, vreau să-mi exprim susţinerea pentru cei afectaţi de legea anti-LGBTQ a guvernului”, a scris Lewis Hamilton, joi, pe Instagram.

“Este inacceptabil, laş şi înşelător pentru cei de la putere să sugereze o astfel de lege. Fiecare merită să aibă libertatea să fie el însuşi, indiferent pe cine iubeşte sau cum se identifică”, a scris pilotul Mercedes, care militează de mult timp împotriva discriminărilor.

“Îndemn poporul maghiar să voteze la viitorul referendum pentru a proteja drepturile minorităţii LGBTQ, au nevoie de susţinerea noastră mai mult ca oricând. Vă rog să arătaţi dragoste pentru cei din jur, pentru că dragostea va învinge întotdeauna”, a adăugat britanicul, singurul pilot de culoare din Formula 1.

Premierul maghiar Viktor Orban a anunţat desfăşurarea unui referendum pe tema acestei legi, combătută de Comisia Europeană, care a declanşat o procedură de infringement pentru a încerca să obţină anularea ei.

Legea interzice în şcoli materialele care abordează și promovează tema homosexualității.

Un sondaj realizat luna trecută de organizaţia Ipsos arată că 46% dintre unguri susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

“Este stânjenitor pentru o ţară din Uniunea Europeană să adopte o astfel de lege”, a declarat, la rândul său, pilotul german Sebastian Vettel (Aston Martin) într-o conferinţă de presă.

“Am avut atâtea ocazii să învăţăm în trecut şi nu pot înţelege de ce nu reuşim să vedem că fiecare ar trebui să fie liber să facă ce vrea şi să iubească pe cine vrea”, a continuat acesta, de patru ori campion mondial.