Confidenţialitate

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton a terminat pe primul loc cursa de la Monza, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 şi a urcat pe primul loc al clasamentului.

A fost urmat de coechipierul finlandez Valtteri Bottas şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.
Pe locul al 4-lea a ajuns australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull, plecat al 16-lea de la grilă, iar finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari a fost al 5-lea, urmat de francezul Esteban Ocon de la Force India. Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine canadianul Lance Stroll şi brazilianul Felipe Massa de la Williams, mexicanul Sergio Perez de la Force India şi olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Hamilton a câştigat a 59-a cursă din carieră şi a 6-a din acest sezon, conducând de la start la finiş. A pornit excelent şi a trecut linia de sosire fără să fie atacat serios de vreun adversar.

Piloţii de la McLaren, Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne au avut din nou o evoluţie slabă, fiind obligaţi să abandoneze din motive tehnice.

În clasamentul general al piloţilor, Lewis Hamilton are acum 3 puncte în faţă lui Sebastian Vettel şi 35 peste Valtteri Bottas, aflat pe treaptă a 3-a.

La constructori, Mercedes are 435 de puncte, urmată de Ferrari cu 373 şi Red Bull cu 212 puncte.

Următoarea cursa de Formula 1 va avea loc la 17 septembrie, la Singapore.