Leul auriu furat din faţa Muzeului Kitsch-ului din Bucureşti a fost returnat

Statueta reprezentând un leu auriu furată duminică dimineaţă din faţa Muzeului Kitsch-ului din Bucureşti a fost înapoiată de o persoană neidentificată, aşa cum se vede din filmul publicat pe pagina oficială a instituţiei. Managerul muzeului va oferi recompensa promisă.

În urma campaniei declanşate pentru recuperarea statuetei, o persoană neidentificată a înapoiat obiectul.

Obiectul prezintă deteriorări, spun reprezentanţii muzeului. ”Deşi obiectul prezintă câteva mici deteriorări, am declarat Poliţiei că nu intenţionăm să depunem plângere”, a scris Cristian Lica pe site-ul muzeului. Contactat de News.ro, Cristian Lica, directorul Kitsch Museum, a declarat că ”procesul verbal exista la Circa 10, doar că noi nu am cerut specific recuperarea prejudiciului pentru că el a fost recuperat”.

”Îl aşteptăm pe recuperatorul cu glugă să vină şi să-şi revendice premiul, constând într-o carpetă cu Răpirea din Serai”, a scris directorul muzeului pe pagina oficială a Kitsch Museum.

Statueta furată este un leu auriu de aproape 80 cm înălţime şi 30 de kilograme. A fost realizată de vestitul artist de la Săftica, pe care cei născuţi în secolul XX şi-l amintesc din reclama cu ”A murit americanu’!”. Ea face parte dintr-o pereche de doi lei aurii care străjuiesc intrarea în muzeu.

Exponatele de la Muzeul Kitsch-ului provin din colecţia personală a proprietarului Cristian Lică, realizată de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignaţiilor, târgurilor de profil şi altor colecţionari şi îmbogăţită recent cu numeroase artefacte. Investiţia lui în noua destinaţie culturală se ridică la peste 15.000 de euro. De curând, colecţia a fost îmbogăţită cu numeroase artefacte donate de simpatizanţi din toată ţara. Preţul unui bilet este de 30 de lei de luni până sâmbătă şi 20 de lei duminica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS