Confidenţialitate

Letonia instituie un lockdown de patru săptămâni. Data de la care se impune măsura | AUDIO

Letonia va institui, de joi, un lockdown de 4 săptămâni, în încercarea de a încetini înmulțirea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, în una din ţările europene cu cea mai scăzută rată de vaccinare. Doar serviciile esenţiale vor fi disponibile în această perioadă. Numărul cazurilor de infectare în Letonia a crescut cu 49% săptămâna trecută, potrivit autorităţilor sanitare.

Școlile, magazinele considerate a fi neesențiale, restaurantele şi instituţiile de divertisment vor fi închise între 21 octombrie și 15 noiembrie. În plus, autoritățile de la Riga recomandă telemunca. Va fi permisă continuarea activităţilor cu participarea fizică a angajaților în domenii precum construcţiile şi serviciile esenţiale.

Între 20:00 și 05:00 dimineața, va fi impusă o carantină de noapte.

„Sistemul nostru de sănătate este în pericol… Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm”, a declarat premierul Letoniei, după ședința de guvern în care s-au stabilit noile restricții.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienţii cu COVID în curtea interioară pentru a face faţă afluxului de pacienţi. Au fost anulate mare parte dintre operaţiile planificate săptămâna trecută, pe fondul unei nevoi crescute de paturi şi de personal.

Puțin peste jumătate dintre adulţii letoni au fost complet vaccinaţi anti-COVID, cu mult sub media europeană de 74 de procente.

Citește și: Țara care se confruntă cu prețuri record la combustibil. Cât costă un litru de motorină | AUDIO.

Sursa Foto: Pixabay

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.