Leonardo Di Caprio, mai aproape de un Oscar; Lista câștigărilor premiilor Sindicatului actorilor americani

Azi noapte s-au desemnat premiile Sindicatului actorilor americani.

Leonardo Di Caprio  a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. El a convins prin prestația sa în filmul The Revenant. Se spune că premiile Sidicatului actorilor sunt oglinda Oscarurilor, mai ales pentru că juriul este aproape același.

Cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Brie Larson pentru rolul din The Room.

În contextul în care Academia Americană de film a fost acuzată de rasism pentru că printre nominalizați la Oscar nu se află anul acesta actori de culoare, aseară au fost premiați totuși 2 actori, Viola Davis pentru serialul dramă: How to get away with murder și Idris Elba pentru filmul Beasts of no nation. (cel mai bun actor in rol secundar). 

Au fost premiate și seriale: Kevin Spacey a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-o serie dramă pentru House of Cards. Echipa serialului Orange is the New Black a luat premiul pentru cea mai bună distribuție într-un serial de comedie, iar într-o dramă, premiul a revenit serialului Downtown Abbey. 

Jeffrey Tambor a fost recomapensat cu premiul cel mai bun actor într-o seria de comedie pentru Transparent, iar cea mai bună actriță într-o serie comedie a fost actrița de culoare  Uzo Aduba, pentru prestația din Orange is the New Black. 

Queen Latifah a plecat acasă cu o statuetă pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie TV